Ontstaan

“en al pratend
ontstond er een idee….”

Kim en Edith zijn al hun hele leven in verbinding. Familie zijn ze, nichtjes die elkaar nóg beter hebben leren kennen door de dochter van Kim.

Kim liep tegen een aantal dingen aan. Haar dochter wilde als baby zijnde niet in het gras worden neergezet. Haar voetjes gingen dan direct omhoog! Ze wilde géén tandenpoetsen, haren kammen was een strijd én het leek vaak alsof ze niet hoorde wat er gezegd werd. “Alsof je tegen een muur praat”. Met een aantal simpele tips kwamen we al een heel eind. Maar nog niet ver genoeg om lekker te functioneren.

Daardoor kwam haar dochter in behandeling bij Edith (Ergotherapie Zomerdijk).
In een periode waarin de praktijk niet bereikbaar was werden er online tips gegeven. En beweegadviezen, dit eindigde in de creativiteit van Kim. Waarbij er een parcours gemaakt werd, tot groot plezier van de dochter van Kim. En met meerdere herhalingen.
Kim heeft toen meer beweging toegevoegd door de dag heen. Daarna zagen we beiden veranderingen komen in het gedrag van haar dochter.

En al pratend onstond er een idee…..

Het moest een pad worden waarin bewegen centraal staat en zintuigen geactiveerd worden.
Kim (grafisch ontwerper), Edith (ergotherapeut), hebben de ideeën die ze hadden samengevoegd en daaruit is Zintuigenpad ontstaan.
Met als grootste doel dat niet alleen de dochter van Kim maar nog veel meer kinderen geholpen kunnen worden door het Zintuigenpad. Waardoor ieder kind uit het zintuigenpad de ondersteuning kan halen die hij of zij nodig heeft op dat moment en dat bewegen en leren elkaar steeds beter gaan aanvullen.

Onze missie is dan ook om het Zintuigenpad een “normale” zaak te maken op scholen, kinderdagverblijven, in de thuissituatie en op de praktijk.